Cum avem grija de sanatatea vederii copiilor | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 5 comentarii

  1. Nedelcu Razvan
    Nedelcu Razvantrimis la 8/3/2015

    Este un pigment cu diverse roluri in functiile specifice vederii umaea. A fost gasit in concentratie foarte mare in macula lutea/pata galbena, de unde si ipoteza ca luteina ar avea rolul de a proteja retina de stres, dar si impotriva fotonilor de energie mare a luminei albastre.La momentul actual, exista dovezi concrete care arata ca aceasta substanta protejeaza globul ocular impotriva obirii, dar totodata, scade si riscul de dezvoltare a cataractei.

    Raspunde la acest comentariu
  2. MATAOANU MIHAELA
    MATAOANU MIHAELAtrimis la 2/3/2015

    Luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia.Luteina contribuie la îmbunătăţirea şi stabilizarea funcţiei retinei, precum şi a sensibilităţii vizuale.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Gheorghe Maria Corina
    Gheorghe Maria Corinatrimis la 17/2/2015

    Facand parte din familia carotinoidelor, luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii, iar studii recente arata ca joaca un rol important in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Expunerea la soare afecteaza in timp macula, ducand la degenerarea maculara si de aceea este important sa iti protejezi copilul fata de acest fenomen, fiind dovedit faptul ca degenerarea maculara este principalul factor care conduce la orbire dupa varsta de 55 de ani

    Raspunde la acest comentariu
  4. gilea antonela
    gilea antonelatrimis la 24/5/2016

    Luteina – factor important pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor

    Raspunde la acest comentariu
  5. luciana
    lucianatrimis la 24/2/2015

    Facand parte din familia carotinoidelor, luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii, iar studii recente arata ca joaca un rol important in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Expunerea la soare afecteaza in timp macula, ducand la degenerarea maculara si de aceea este important sa iti protejezi copilul fata de acest fenomen, fiind dovedit faptul ca degenerarea maculara este principalul factor care conduce la orbire dupa varsta de 55 de ani. Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii. Un studiu publicat in 2008 in revista Ophtalmology arata ca persoanele care consuma mai multa luteina au un risc scazut de a face cataracta la varsta inaintata.Un alt studiu, publicat recent, in 2014, in Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition arata ca luteina este principalul carotenoid care se gaseste in tesutul creierului copiilor. Este prezenta mai ales in zonele care au legatura cu cunoasterea, vederea, auzul si vorbitul, ceea ce ar putea indica importanta acestei substante in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina se gaseste in legumele verzi, inclusiv spanac, varza, napi, dar si in porumb, mazare, fasole verde si salata verde. Aportul de luetina poate fi insa cu succes mentinut la cote normale prin suplimente alimentare special concepute pentru a creste nivelul de luteina din organism, cum este Cavit Junior Luteina, care ajuta la o dezvoltare armonioasa si la mentinerea sanatatii vederii copiilor si a organismului in general.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: